Häst & Vagn Hundspannsturer i Nordland Norge


Slädhundstur

hund.jpg (15789 bytes)Det var en fredag i januari. När de dök upp var klockan tio. De, var fyra gäster som skulle med på en hundspannstur. Efter en liten fika och presentation av turen bar det av till hundgården. Här skulle alla bekanta sig med hundarna. Nu gällde det att packa slädarna och lära sig att sela hundarna. Vid tolvtiden kom vi iväg. Var och en körde sitt eget spann med fem hundar. Efter 200 meter tappade första personen sitt hundspann, men hundarna stannade vid husse, Svante.

Sommaraktiviteter

Vinteraktiviteter

Ridturer Slädhundstur
Till förstasidan Ridturer 

hunden.jpg (20237 bytes)   Deltagarna lärde sig dock snabbt att hantera hundspannen. Turen kördes på vackra slingrande spår i skogarna. Vid fyratiden anlände vi till turistcampen som var första dagens stopp. Här skulle vi övernatta i campens stugor. Först ordnades nattplattser åt hundarna och efter lite varm dryck i magen så orkade vi förbereda kvällsmat för både hundarna och oss själva. Det var en januarikväll och vid niotiden gick vi ut för att se till hundarna för natten. Vi hade tur för på himlen sprakade ett norrsken som då och då kan skådas så här långt söderut. Det satte igång vår fantasi och fick oss att bli kvar ute en stund innan vi gick in och lade oss. Nästa morgon bar det av igen. Nu var alla lite mer vana, men de flesta kände nog i kroppen att de stått en dag i släden. Ju mer vana vi blev desto mer kunde vi dock slappna av och njuta av naturen runt omkring. hundsp.jpg (14989 bytes)Plötsligt fick vi se några tjädrar och vardagens stress kändes mycket långt borta. Den här kvällen skulle vi sova i stuga och vid femtiden kom vi dit. Rutinerna från föregående kväll upprepades; kvällen avslutades dock med bad i en vedeldad badtunna. Nästa morgon vaknade vi till en solig dag med gnistrande rimfrost på träden. Efter frukosten selade vi på hundarna och gav oss iväg. Efter ett tag ökade hundarna farten. Vi förstod snart varför, får en bit från spåret stod fyra älgar och tittade på oss när vi åkte förbi. När vi kom hem till hundgårdarna var både hundarna och vi ganska möra. Vi selade av hundarna och släppte in dem i hundgårdarna. De fick mat och vi intog lite fika innan det bar av hem efter en händelserik tur att minnas.

Hundspann i skog och fjäll
Att färdas med hundspann i de djupa skogarna eller de ödsliga fjällen har sin tjusning och kan vara ett spännande avbrott i vardagen.

Du kan prova på att åka en halvdagstur men om du vill köra ditt eget spann, komma nära hundarna och få ett minne för livet så bör du vilja en flerdagarstur.

Detta äventyr ger dig möjlighet att varva ner från vardagens stress, att ta tid för dig själv och fascineras av naturen och kulturen i området.

3-6-dagarsturer
Dessa turer är för dig som vill uppleva det lilla extra. Du kör ditt eget spann med 4-6 hundar och lever nära dessa. En färdledare finns alltid med och delar med sig av sin erfarenhet. Vi färdas i viltrika skogar, över gnistrande sjöar och vita vidder i Trofors Övernattning sker i enkla stugor. Mat ingår i priset. Det du behöver ta med dig själv är lämpliga kläder, en ordentlig sovsäck, liggunderlag och glöm inte tandborsten.

Vi finns i Trofors Nordland Norge (karta) . Vill du boka denna upplevelserika färd under vintermånaderna - var ute i god tid! Detta gör du enklast genom att ringa till oss. Vi är rädda om vår natur och våra trogna, men ivriga hundar. Därför skall Du som funderar på den här spännande semestern kunna leva i samklang med en storslagen natur och naturligtvis tycka om djur.
Då blir upplevelsen total!

Svante o Anna

 

Prisexempel/person
Halvdagstur 600 kr
3 dagar 4800 kr
6 dagar 9600 kr

(Flerdagarsturer inkl. mat, övernattning, guide, eget spann)

Ring eller skriv till:
Häst & Vagn Hundspannsturer i Nordland,
Svante Inemyr,
Trofors 8680, 
Nordland
Tel. 0047 7518000

BOKNING / FÖRFRÅGAN

Häst & Hundturism i Nordland, Svante Inemyr, Trofors 8680,  Nordland, Norge
Tel. +47 75180005,
E-post svante@hem.net


Webmaster@itadventure.se
Copyright ©  Häst & Hundturism i Nordland
Design & Produktion: IT @dventure

SWEDISH ADVENTURE