Älgost
Det speciella med dessa ostar är dess lena, djupa och breda smak, utan skarpa och konstiga bismaker. Älg mjölken påminner mycket om komjölk, men har en mycket högre proteinhalt, samt en fett halt som pendlar mellan 7-11% beroende på säsong.

Analysrapport Älgost: Vattenhalt 47,8 g/100g
Protein 21,5 g/100g
Fett 22,1 g/100g
Askhalt 5,9 g/100g

Kolhydrater 2,7 g/100g
Energi 1200 kj/100g


Vitmögelost
Den mildaste av våra ostar, är en ost av typen camembert självklart gjord på äkta älgmjölk. Denna ost har en len och fin smak och en härlig och krämig konsistens.
Dessa ostar kan avnjutas endast hos oss på Älgens Hus ibland även ute i landet under speciella former, håll utkik! Dessa ostar väger ca. 150-180 gr.

Blåmögelost, Krämig!
En ost som av många anses vara den absolut godaste, tyvärr även svårast att få fram, då blåmögelkulturen reagerar så kraftigt med den proteinrika mjölken.
Detta gör att denna ost har en väldigt kort lagringstid och är väldigt känslig för transporter och tempratur förändringar. Tillgången på denna ost varierar, så besöker du oss på farmen, passa på att testa denna om den finns just då, för även denna ost serveras endast på Älgens Hus.
Dessa ostar väger ca. 150-210 gr.

Blåmögelost, Torkad!
En annorlunda ost typ, som vi i Sverige inte är så vana vid, lite lik parmesanen i konsistens. Denna ost framställs likadant som den krämiga, bortsett från den sista delen av lagrings tiden då denna ost torkas. Detta är en ost med kraftig och bred smak. Till dom flesta ostarna rekommenderas alltid vin, det går utmärkt även till denna ost, men faktum är att denna ost passar utmärkt som ett tilltugg till öl. Dessa ostar väger ca. 120-180 gr.

Fetaost
Våran stor säljare, den härligt syrliga osten med den lena och krämiga smaken & konsistensen. En mycket smakrik och god ost, som enligt dom flesta ost experter anses som den ost som framhäver karaktären på älgmjölken bäst. Lagrings tiden på denna ost är minst 6 månader upp till ett år, innan osten når sin absoluta topp med en bredare och kraftfullare smak, med en något dämpad syrlighet, osten lagras i en neutral vegetabilisk olja.. Denna ost säljs vanligen på burkar på 50 gr, där även ett recept på en underbar dessert i form av Älgostparfait med rårörda hallon och lättvispad grädde bifogas, samt berättelsen om den långa och krokiga vägen till Älg ost. Ostburken är förpackad i en presentlåda.