Hej Mikael

Det är alltid intressant att titta på dina hemsidor. De är snygga. Jag är ute och bläddrar lite då och då.
Annars så kämpar jag med Sjöfartsverkets skrivelse nu. Jag har ute ett förslag på remiss till mina forsrännare och till sjöfartsverket i Karlstad innan jag fastställer den. De krav som de ställer upp kommer jag inte att kunna följa. Vi har inte så mycket forsränning som krävs för att uppfylla kraven på 50 körningar för att bli säkerhetsansvarig. Vi har aldrig över 15 grader i vattnet m m. Vi bedriver familjeforsränning i ca 40 min per tur och vi gör ca 4 turer i veckan under 5 veckor med ca 3 - 4 guider så att alla får köra. jag skulle vilja ha en utbildning som är anpassad för våra vatten och korta turer med "familjeforsränning" och inte en kurs där man utbildar guider för "nästan död" upplevelser. Många av kraven från Sjöfartsverket är till för de som har forsränning som huvudprodukt och det har inte vi.
Däremot så är den familjeforsränning en bra dagsaktivitet för de som bor i husvagn och stugor på campingarna här runt omkring. Det blir något av en "pröva på forsränning". Detta kommer jag att gå i debatt om med Bengt Nilsson på Sjöfartsverket i Karlstad. Vi omsätter kanske 50000 per år på forsränningen och då får inte den administrativa apparaten kosta mycket förrän det blir ointressant för oss. Totalt så omsätter vi ca 4 000 000 på de andra aktiviteterna dvs timmerflotte, kanot, camping, forspaddling på egen hand, m fl.
Jag hoppas att FORS lever kvar ty det behövs föreningar som kan staga upp näringen och föra en debatt med myndigheter och andra. Detta gäller speciellt nu då det finns lagstiftning i ämnet.

Ring om du vill diskutera mera om detta.

Hälsningar Anders Wiss
Vildmark i Värmland
aw@vildmark.se 0560-14040

<--Tillbaka


Webmaster@itadventure.se
Copyright © 1999 It @dventure

Design & Produktion IT @dventure Mikael Eklund